Drum Tips

1.Asculta „toate” stilurile de muzica. Iti va mari creativitatea la tobe si va fi mai usor sa abordezi aceste stiluri daca vei avea nevoie sa le canti cu formatia ta.

2. Incalzirea de dinaintea spectacolelor sau repetitiilor. E un aspect foarte subestimat. Trebuie sa petreci 20 – 30 de minute incalzindu-te cu exercitii de baza si pentru loviturile cu bete. Le poti exersa ascultand muzica pe Ipod sau MP3  player. Este motivant si vei fi in largul tau cand vine momentul sa canti.

3. Lovituri simple si duble. Exercitiile elementare pentru tobe se bazeaza pe lovituri simple si duble. Daca inveti sa le canti pe acestea curat, egal si corect, restul va fi mai simplu. E valabil si pentru cei care canta intr-o formatie rock.

4. Studiaza si un instrument melodic (nu doar tobe), astfel incat armonia, structura acordurilor si teoria muzicala in general iti vor deveni mai clare. Apoi te vei putea implica mai mult in compunerea de cantece pentru formatia ta. Si in plus poti sa scrii mai eficient partiturile pentru tobe.

5. Filmeaza-te in timp ce bati la tobe. Vei fi uimit cate poti observa si corecta. Incepand cu mimica fetei pana la pozitionarea tobelor.

6.Tobosarii pot fi adesea criticati pentru fluctuatii in tempo cat si pentru altele. Multi alti muzicieni nici macar nu au exersat vreodata cu un metronom, dar pot fi primii care sa il pomeneasca. Discuta cu colegii tai de trupa in legatura cu contributia lor la mentinerea ritmului.

7.Incearca s exersezi la tobe pentru 20 de minute in loc de 2 ore. E un truc psihologic care chiar functioneaza! Dupa 20 de minute, vei vrea sa exersezi mai mult. Te ajuta sa fi nerabdator sa exersezi la tobe, in loc sa consideri asta doar ceva ce trebuie facut.

8.Diplomatia este totul! Daca nu esti de acord cu colegii tai despre ceva, incearca sa iti pastrezi calmul si sa abordezi problema intr-un mod rabdator, gandindu-te de 2 ori inainte de a vorbi. Nu inchide usi spunand vorbe grele, pentru ca intr-o zi s-ar putea sa ai nevoie de ei.

9.Protejeaza-ti urechile! Este foarte important. Cei mai multi muzicieni nu fac asta. Iti poti cumpara un set de dopuri pentru urechi pentru repetitii. Tobele sunt foarte zgomotoase si expunerea indelungata poate deteriora auzul.

10.Dupa o lectie de tobe, du-te acasa si exerseaza ce ai invata la sedinta respectiva. Altfel esti predispus sa uiti. Lectiile trebuie luate in serios. De vreme ce dai bani pe ele, fii atent, ba chiar ia notite daca e necesar, organizeaza-le, inregistreaza-le sau orice altceva pentru maximizarea rezultatului.

11. Incepatorii vor intotdeauna sa invete ritmuri sofisticate imediat. Dar trebuie sa te tarasti inainte de a merge. E nevoie de timp pentru invatarea elementelor de baza foarte bine, iar apoi se pot invata si ritmuri mai complexe.

12.Ergonomica: Aspectul fizic in timp ce canti (postura, cum lovesti) influenteaza rezultatul mai mult decat am crede. Daca iti echilibrezi corpul si il mentii in centrul tobelor, te poti misca relaxat si liber, fara energie pierduta.

13.Ca sa te asiguri ca iti cumperi o pereche de bete drepte, ruleaza-le pe o suprafata plana.

Acest articol a fost publicat în Diverse. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>