Simon Phillips

simonphillips7

Simon Phillips este unul dintre cei mai cunoscuti si respectati tobosari, al carui stil reflecta atat talentul si tehnica, cat si un simt muzical deosebit. Este la fel de precis si intens in acelasi timp indiferent de stilul ales: rock, fusion, jazz.

Nascut in 1957 in Marea Britanie, Simon si-a inceput cariera la 12 ani, cantand si inregistrand pana la 16 ani alaturi de tatal sau, Sid Phillips, si formatia acestuia Dixieland. A primit apoi oferta sa faca parte din musicalul Jesus Christ Superstar, care i-a lansat si marcat definitiv cariera. In scurt timp, la doar 20 de ani, Simon a devenit unul dintre cei mai cautati tobosari de inregistrari din Londra.

A inregistrat si a fost in turnee cu multi artisti si multe formatii, dintre care cativa sunt: Mick Jagger, The Who, Jeff Beck, Jack Bruce, Peter Gabriel, Joe Satriani, Tears for Fears, Judas Priest, Roxy Music, Michael Schenker, Nik Kershaw, Phd., Al Di Meola, 801, Pete Townshend, Russ Ballard, Robert Palmer, Stanley Clarke, The Pretenders, Jon Anderson, Whitesnake si Dave Gilmour, si lista continua.

In 1992 Simon a decis sa se mute in Statele Unite, odata cu invitatia venita de la Toto pentru un turneu mondial. Au scos albumul „Tambu” in 1995, a urmat un an de turnee in 1996, calatorind in Europa, Japonia, Asia de SE si Americade Sud. In 1997 Simon s-a retras din Toto pentru a indeplini un scop personal: a plecat in turneu cu propria formatie, fiind pentru prima data lider si cantand muzica sa. Au fost realizate turnee in Europa, Japonia si Statele Unite, inclusiv aparitia de la The North Sea Jazz Festival.
In 1998 a inregistrat un nou album de studio alaturi de Toto – „Mindfields”, urmand apoi 2 ani de turnee din care s-a nascut albumul live „Livefields”. Cel mai recent album Toto – „Through the Looking Glass” – a plimbat formatia in 2002 si 2003 prin Europa si Asia. A cantat cu Toto pana in 2008 cand formatia s-a destramat. In vara lui 2010 membrii s-au reunit pentru un turneu in onorarea lui Mike Porcaro.

In 2000 Simon a luat o pauza de la cantatul cu Toto si a inregistrat alaturi de Derek Sherinian, de la Dream Theater, si a produs si aranjat „Inertia”. In 2001 a inregistrat si cu formatia Planet X, „Moonbabies” si CDul „Live From Oz”.

In 2008 Simon a fost invitat la Modern Drummer Festival.

In 2009, Simon Phillips impreuna cu Philippe Saisse la clape si Pino Palladino la bas a format un trio funk/jazz: Phillips Saisse Palladino (PSP), cu care a plecat in turneu in Europe in 2009 si 2010. Phillips a cantat si alaturi de Joe Satriani pe albumul acestuia „Super Colossal”.

Compozitor

In 1988, Simon a pornit si pe drumul proiectelor solo si al compozitiei cu albumul „Protocol”, urmat in 1992 de „Force Majeure”. Chiar mai reusit s-a dovedit a fi albumul solo din 1995 – „Symbiosis”, aratand si o schimbare de directie in aria compozitionala. Ii place sa spuna despre aceasta schimbare ca s-a datorat mutarii in SUA. In 1997 a inregistrat „Another Lifetime” care demostra o noua fata a compozitiilor si interpretarii sale. Au urmat in 1998 „Out of the Blue”, iar in 1999 a surprins cu o noua schimbare de stil pe discul „Vantage Point”, care este un album de jazz pur.

Producator

O alta directie a carierei muzicale a lui Simon este cea de producator, inceputa din perioada cand se afla in Anglia, unde a lucrat la 3 albume alaturi de compozitorul englez Mike Oldfield. Pe langa proiectele solo, Simon a co-produs albumul Toto „Tambu” in 1995, urmat de „Mindfields” in 1998. Simon a colaborat in iarna 2001/02 la albumul Toto „Through the Looking Glass”, inregistrat in propriul studio.

Discografie

Albume solo

* Protocol (1988)
* Force Majeure (1992)
* Symbiosis (1995)
* Another Lifetime (1997)
* Out of the Blue (1999)
* Vantage Point (2000)

Mike Rutherford

* Smallcreep’s Day (1980)

The Who

* The Iron Man: The Musical by Pete Townshend (1989)
* Join Together (1990)
* Two Rooms: Celebrating the Songs of Elton John & Bernie Taupin [Track 4] (1991)
* Thirty Years of Maximum R&B [Disc 4, tracks 19 & 21] (1994)
* Greatest Hits Live [Disc 2, tracks 1-5] (2010)

Toto

* Absolutely Live (1993)
* Tambu (1995)
* Toto XX (1998)
* Mindfields (1999)
* Livefields (1999)
* Through the Looking Glass (2002)
* Live in Amsterdam (2003)
* Falling in Between (2006)
* Falling in Between Live (2007)

Derek Sherinian

* Inertia (2001)
* Black Utopia (2003)
* Mythology (2004)
* Blood Of The Snake (2006)

Judas Priest

* Sin After Sin (1977)

Mike Oldfield

* Crises (1983)
* Discovery (1984)
* Islands (1987)
* Heaven’s Open (1991)

Echipament

Setul de tobe

* ProMark 707 „Simon Phillips” bete cu semnatura
* Tama „Gladiator” premier 5.5×14 placat cu 1mm nichel bronz negru
* Tama „Monarch” premier6.5×14 cu 3 straturi artar/3 straturi bubinga/ 2 straturi artar
* Tama „Pageant”(5×12 7ply maple) Signature Wooden Snare Drum

Toate tobele sunt TAMA Bubinga Elite

* 2 15″x 24″ toba mare montata in pozitie speciala
* 14″x 20″ Gong toba mare
* 14″x 18″ cazan
* 13″x 16″ cazan
* 12″x 15″ cazan
* 11″x 14″ tom
* 10″x 13″ tom
* 9″x 12″ tom
* 7″x 10″ tom
* MRM12S stativ (pentru „Pageant”)
* Octoban 443mm
* Octoban 472mm
* Octoban 536mm
* Octoban 600mm
* Iron Cobra stativ fus fara picioare
* suport dublu de tomuri
* Hardware special pentru Octoban SD & Cinele
* Hardware special pentru toba mare Gong
* SP164HAS

Cinele

* Zildjian A 14″ fus personalizat
* Zildjian 10″ fus pentru inregistrari
* Zildjian A 19″ Crash personalizat
* Zildjian A 18″ Crash personalizat
– cele de mai sus au fost inlocuite temporar de prototipuri Zildjian:
* Zildjian A 17″ Crash
* Zildjian A 22″ Oriental China „Trash” sau swishknocker
* Zildjian A 20″ Oriental Classic China
* Zildjian A Custom 22″ Ride
* Zildjian A Custom 12″ Splash
* Zildjian Proto Type Sound Lab 19″
* Zildjian Proto Type Sound Lab 18″
* Zildjian Proto Type Sound Lab 17″
* Zildjian Proto Type Sound Lab 14″

* Simon Phillips Anniversary premier SP1465HA
drums-percussion-drums-snare-tama-signature-snares-sp1465ha-spa
Fete de toba

* Remo Clear Ambassador (tomuri, toba mare si octobane)
* Remo Coated Ambassador (premiere)
* Remo Timpani drum head(toba Gong)

Acest articol a fost publicat în Hall of fame, Simon Phillips. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>