Tehnici pentru toba mare

Toba mare este una dintre cele mai importante componente dintr-un set de tobe. De aceea, pe langa tehnicile de lovit cu betele este bine sa fie stapanite si tehnicile de lovit toba mare. Indemanarea in loviturile tobei mari poate imbunatati sunetul unei intregi melodii, mai ales ca ea poate fi folosita pentru diverse efecte dinamice care sa faca ritmurile mai interesante.

Calcaiul jos

Exista 2 stiluri principale de cantat la toba mare: cu calcaiul sus si cu calcaiul jos. Calcaiul jos este un stil care iti permite sa simti mai bine pedala. Este folosit de obicei pentru jazz si alte stiluri mai soft. Utilizarea lui poate ajuta la imbunatatirea vitezei si controlului tobei mari.

Iata 2 exemple – primul arata miscarea clasica cu calcaiul jos.

Al doilea este o varianta de lovitura cu calcaiul jos si mai soft.

Calcaiul sus

Al doilea stil este cel avand calcaiul sus. Necesita mai multa energie, de vreme ce trebuie lovit cu intreg piciorul. Este o metoda buna pentru lovituri puternice. Si cu acest stil se poate canta foarte repede, fiind folosit mai ales pentru rock si stilurile mai puternice.

Cum sa controlezi loviturile

Toba mare este tot o toba, la fel ca premierul sau tom-urile. De aceea, si loviturile in toba mare trebuie controlate la fel de bine ca in celelalte tobe. De exemplu poate fi simplu de cantat duble rapide in toba mare.

De la un tempo mai rapid in sus, 90-100 de batai pe minut, nu se mai pot da la rand 2 lovituri identice. Exista pentru asta 3 tehnici.

1. Tehnica cu calcaiul mai sus. Prima lovitura se da pornind de mai sus, iar a doua lovitura aduce calcaiul in starea initiala.

2. Tehnica prin alunecare. Piciorul pleaca de mai jos de pe pedala pentru prima lovitura, iar la a doua aluneca in fata.

3. Tehnica prin rasucire. Prima lovitura este normala, iar la a doua calcaiul se roteste spre stanga,

Acest articol a fost publicat în Tehnici si tutoriale. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>